Jadłospis

 

śniadanie

deser

obiad

podwieczorek

Poniedziałek

(10.02.2025)




Pieczywo mieszane(3),

masło(1),wędlina(9), pomidor, rzodkiewka,papryka świeża,
mleko(1)/ herbata z cytryną

Jabłko 

Kwaśnica  z ziemniakami (11)
Naleśniki z serkiem białym na słodko (1,2,3),
woda mineralna

Sałatka owocowa,
ciasteczko(2,3,9)

Wtorek
(11.02.2025)

Płatki z pełnego ziarna na mleku (1,3), bułka wodna(3),
masło(1), serek Almette(1),

herbata z sokiem

Banan 

Zupa ogórkowa z ryżem(1,11)

Gulasz wieprzowy (3)
kasza jęczmienna(1,3),
surówka selerowa z ananasem (1,11) kompot

Smoothie brzoskwiniowe,
herbatniki maślane(1,2,3)

Środa
(12.02.2025)

Pieczywo mieszane(3),

masło(1), pasztet z cielęciną(3,9),
pomidorki koktajlowe,
ogórek kiszony

kawa(1,3)/herbata z sokiem

Gruszka 

Zupa marchewkowa z grzankami (1,3,11)
Spaghetti(1,3,9),
kompot

Koktajl truskawkowo- malinowy (1), biszkopty(2,3)

Czwartek
(13.02.2025)

Rogal maślany (3), masło(1),
kakao(1,3)

Mandarynki 

Rosół z makaronem(2,3,11)

Filet z kurczaka w panierce(2,3),
ziemniaki(1)
bukiet warzyw prószony(1,3)
kompot

Deser Kolorowa Miseczka,
mandarynka

Piątek
(14.02.2025)

Pieczywo mieszane(3),
masło(1), pasta jajeczna ze świeżym szczypiorkiem(1,2)
kawa(1,3)/ herbata z cytryną
i imbirem

Sok Hortex

Krupnik  z kaszą jęczmienną, niezabielany (3,11)

Paluszki rybne(2,3,10)
ziemniaki(1)
sałatka z czerwonej kapusty kompot

Ciasto piernikowe(1,2,3),
jabłko, herbata z sokiem

 

LEGENDA PRODUKTÓW POWODUJĄCYCH ALERGIE

  1. Mleko i produkty pochodne
  2. Jaja i produkty pochodne
  3. Zboża zawierające gluten
  4. Gorczyca i produkty pochodne
  5. Dwutlenek siarki i siarczyny
  6. Orzechy ziemne i produkty pochodne
  7. Orzechy tj. włoskie, migdały i produkty pochodne
  8. Sezam i produkty pochodne
  9. Soja i produkty pochodne
  10. Ryby i produkty pochodne
  11. Seler